Zin in Zeilen

Nazomer 2021
IMG_5212
Beste gudsekopper!

Nu de zomer echt weer zo’n beetje voorbij is begint misschien wel het mooiste Gudsekop-seizoen. In de herfst is vaak zowel de temperatuur, de natuur als ook de rust van Fryslân te aantrekkelijk om links te laten liggen. Gelukkig is het mogelijk om er weer samen van te genieten.
  • Zo zijn er op zaterdag de 11e en zondag de 12e september twee dagtochten waar nog ruimte is. Beide tochten meevaren kan natuurlijk ook, hoewel we helaas nog geen avondprogramma en overnachting op het skûtsje kunnen bieden.
Als, zoals de overheid voorneemt, per 20 september de 1,5-meterregel wordt losgelaten kunnen Gudse-activiteiten weer op een ‘ouderwetse’ manier plaatsvinden. En ouderwets varen, daar houden we op de Gudsekop wel van. 😉
Dus ijs, weder en Corona dienende kunnen we de volgende tochten weer als meerdaagse varen:

  • De enige echte herfsttraining! Misschien even ophalen hoe het allemaal weer zat aan boord, en natuurlijk actief verder werken om te leren hoe je het schip (en de bemanning) kan beheersen. Van 30 september tot en met 3 oktober kan je je vier dagen fysiek en mentaal inspannen.
  • Tijdens het weekend van 9 en 10 oktober is er de laatste mogelijkheid van dit jaar om te genieten van het varen zonder motor.
De allerlaatste mogelijkheid om aan boord te zijn is op 6 november. Op die dag gaan we namelijk het schip aftuigen en winterklaar maken. Ook hierbij kan je natuurlijk meedoen.
Voor alle bovenstaande activiteiten kan je je via de website aanmelden.


Tot slot is het ook goed om je even te wijzen op het bestuur van de stichting. Het lijkt er namelijk steeds meer op dat de achter-de-schermen regeldingetjes weer gaan leiden tot mooie ervaringen, verhalen en foto’s in plaats van onzekerheid en frustratie. Daarom is dit een heel mooi moment om het bestuur te verversen! Stuur gerust een reply op deze mail als je wilt overleggen over hoe en wat.

Hopelijk tot ziens aan boord!

Groeten van het bestuur,
Bart, Eltjo, Fred, Reinder, Sofie en Tjebbe
MailPoet