Zin in Zeilen

Mei 2021
Beste gudsekopper!

Nu het motorloze skûtsje de Gudsekop al weer ruim een jaar stil ligt, leek het ons goed om een update te geven. Want net als bij de Elfstedentocht gebeurt er achter de schermen van alles, ook als het een jaar niet door gaat. Daarom deze Zin-in-Zeilen met info over de staat van schip en stichting, online wintervergadering, de website, Roef-Zoomen en een vooruitblik.

Het zal niemand verbazen dat de stichting het financieel niet makkelijk heeft in deze tijd. Hoewel de onderhoudskosten veel lager zijn (niet varen blijkt een goede manier om slijtage en schades te voorkomen), zijn er veel vaste kosten die door lopen. En inkomsten zijn er natuurlijk niet. Het goede nieuws is dat onze penningmeester hoopvol werd van de donateurs die afgelopen jaar extra hebben bijgedragen aan het boven water blijven van de boekhouding. Aan iedereen die wat geld over maakte: heel veel dank!
En denk je op dit moment: “Ik wil ook helpen”? Dat kan, via deze QR-code kom je bij een Tikkie waar je zelf een bedrag in kan vullen. Bedankt alvast!
PHOTO-2021-04-27-10-59-50
Afgelopen januari hebben we de traditionele wintervergadering in een iets minder traditionele vorm gehouden, namelijk via Zoom. Uiteraard was het wel en wee van schip en stichting in deze pandemische periode hoofdonderwerp. Tegelijk was het erg fijn om weer een hoop betrokkenen te spreken. Ondanks de grote onzekerheid hebben we wel weer ‘gewoon’ een vers vaarschema opgesteld.

Dan digitaal nieuws. De website van de Gudsekop is helemaal vernieuwd! De oude website was technisch niet meer up-to-date, dus we hebben het moment aangegrepen om het geheel opnieuw vorm te geven. Kijk maar eens rond op www.gudsekop.nl om te kijken hoe het is geworden.
En meer digitaal nieuws: ook de theorieavonden die gewoonlijk tijdens trainingen plaats vinden, hebben een moderne plek gevonden. Enter de RoefZoom, 45 minuten droogbomen op zondagavond. Heb je interesse om mee te doen, mail dan ajb naar opleidingscoördinator Tjebbe.

Dan tot slot de vooruitzichten. Op de Gudsekop kunnen we een beetje golven wel aan. Comfortabel is ZW6 op het Tjeukemeer misschien niet, maar veilig kan het wel. Nu we in medisch zwaar weer zitten, en in een ander type golf, blijft veiligheid top prioriteit voor de Gudsekop.
Vandaar dat we besloten hebben het openingsplan van de Rijksoverheid aan te houden, en tot 16 juni nog niet te gaan varen. Daarna hopen we natuurlijk snel en gezond weer van wal te kunnen steken, en dus is het vaarschema daar op aangepast. Inschrijven kan alvast!


Hopelijk tot snel!

Vriendelijke groeten van het bestuur,
Bart, Eltjo, Fred, Sofie, Tjebbe
instagram facebook email 
MailPoet