De Gudsekop
Zeilen op een
originele platbodem

Meevaren op een skûtsje

Altijd al eens mee willen varen op een skûtsje? Verknocht aan zeilen? Op zoek naar een unieke ervaring? Je bent van harte welkom om mee te varen op de Gudsekop. Zeilervaring is niet nodig, want tijdens een tocht gaan er altijd een schipper en maat mee die je alles uitleggen over het zeilen. Wel wordt er verwacht dat je actief meehelpt, want er is veel te doen aan boord.

De Gudsekop vaart vanaf het prille voorjaar tot ver in het najaar verschillende tochten. Dit zijn vooral veel weekenden, en ook enkele langere tochten. Bekijk de vaarkalender en schrijf je direct in voor een tocht!

Op de Gudsekop kan je ook een platbodemtraining volgen. Ook is het schip te huur , als je exclusief met vrienden en/of familie wilt varen.

Impressie van een weekendtocht platbodemzeilen

Je bent vrijdagavond vanaf 21 uur welkom aan boord. Meestal drinken we dan een borrel en kan je kennismaken met de andere opvarenden, de schipper en de maat. Op zaterdagochtend wordt afhankelijk van de wind en de wensen van de opvarenden de route bepaald. Na het ontbijt en een korte uitleg over het schip gooien we los. Je wordt actief betrokken bij het zeilen, bomen en jagen. Meestal is er genoeg tijd om te zwemmen, van de natuur te genieten of te zonnen. Tegen etenstijd leggen we aan op een idyllisch plekje ver van de bewoonde wereld, en maken we het schip klaar voor de nacht. Daarna koken en borrelen we. Zondag vervolgen we de tocht en rond 17 uur leggen we weer aan in Akkrum.

Voorzieningen aan boord

Omdat het schip nog grotendeels origineel is, heb je aan boord niet alle luxe van thuis. Voor een juiste beeldvorming geven we je een overzicht van de voorzieningen.

Hier vind je alle scheepsgegevens.

Vergeet zelf niet mee te nemen: warme waterdichte winddichte kleding, droge kleren, slaapzak, eventueel een kussen, hoeslaken (ter bescherming van de matrasjes), toiletspullen, zonnebrandcrème, handdoek, zwemkleding, zaklantaarn, waterdichte schoenen of laarzen en minstens één theedoek.

Vragen over meevaren op skûtsje De Gudsekop

Enthousist geworden? Bekijk de vaarkalender en schrijf je direct in voor een tocht! Heb je vragen over meevaren op skûtsje De Gudsekop? Gebruik het contactformulier .


© stichting de Gudsekop | privacyverklaring | English - Deutsch - Francais - Español | Facebook