Steun de Gudsekop

Een schip als de Gudsekop blijft helaas niet uit zichzelf drijven. Een groot deel van de onderhoud en organisatie is alleen mogelijk door de inzet van veel enthousiaste vrijwilligers. Ook is de Gudsekop afhankelijk van donaties om de kop boven water te houden.

Ook jij kunt bijdragen aan het voortbestaan van de Gudsekop.

Word donateur

Donaties vormen een significant deel van de inkomsten van de Gudsekop en zijn cruciaal voor het doen van het onderhoud.

Zeker in tijden van Corona, wanneer de andere inkomstenbronnen opdrogen, zijn het de donaties die de Gudsekop door de crisis heen kunnen trekken.

Doneren kan via onze webwinkel of door een bedrag over te maken naar NL46 INGB 0008 0835 60 tnv Stichting de Gudsekop.

Je kunt je ook laten registreren als donateur. In dat geval schrijven wij jaarlijks een vast bedrag af en word je op de hoogte gehouden over het reilen en zeilen van de Gudsekop in de speciale donateursnieuwsbrief. Neem hiervoor contact door te mailen naar penningmeester@gudsekop.nl.

Bemanning

Om op de traditionele manier te kunnen blijven varen, hebben we schippers en maten nodig. Daarom leiden wij deze zelf op. Lijkt je het ook leuk om te helpen de Gudsekop in de vaart te houden door bemanning te worden? Meld je dan aan voor een training.

Vrijwilligerswerk

Om de Gudsekop in opperste conditie te houden, wordt veel van het onderhoud zelf gedaan door onze vrijwilligers. Denk hierbij aan op- en aftuigen, schilderklussen of andere onderhoudstaakjes in de winter.

Vele handen maken licht werk! Veel klussen kosten slechts een dag om te doen en geven je de mogelijk om het schip ook van een ander perspectief te zien.

Klaar om je handen uit de mouwen te steken? Meld je dan aan voor het op- of aftuigen in het vaarschema of meld je bij de materiaalcommissaris via onderhoud@gudsekop.nl.

Bestuur

Om alles rondom het schip, de trainingen en de stichting te coördineren heeft de Gudsekop een bestuur, op dit moment bestaande uit 6 personen. Naast het plezier om te kunnen bijdragen aan een goed doel, brengt het lidmaatschap van het bestuur ook veel gezelligheid met zich mee.

Het bestuur kan altijd wel versterking gebruiken. Ben je geïnteresseerd om bij te dragen door de trainingen te regelen, het onderhoud in te plannen of een van de andere bestuurstaken te vervullen? Neem dan contact op via bestuur@gudsekop.nl, dan kunnen we samen kijken hoe jij het beste kunt bijdragen aan de Gudsekop.